Sanjski šopek wedding bouquets| Guest post

Kot že velikokrat prej, danes na blogu gostim eno izmed so-umetnic v poročni industriji. Metka Sporiš ustvarja pod imenom Sanjski šopek, in ker je ena izmed cvetličark, s katerimi vedno rada delam, danes s svojimi nasveti gostuje na blogu.

. . .

Kaj meniš, kako zelo pomembne so rože na poročni dan?

Hihih. Meni se zdijo zelo pomembne, saj poročnemu dnevu dodajo tisto češnjico na vrhu smetane☺ Od cvetličnih dekoracij je seveda najbolj pomemben poročni šopek neveste. Z nevesto je skozi celoten dan ves čas v ospredju in ravno poročni šopek narekuje vso ostalo poročno dekoracijo

Kako izbrati vrsto rože za svoj poročni šopek in ostalo cvetlično dekoracijo? Se ti zdi, da je pomembno uskladiti barvo šopka z izbrano barvno temo poroke?

Ja, seveda, tako barva kot vrsta cvetja je odvisna od izbranega stila in barve poroke. Večino parov ima izbrano določeno barvo poroke, katero največkrat določita že z izbiro vabil za svate. Znotraj izbranega stila ali barve pa skupaj s parom poiščemo primerno vrsto in barvno paleto cvetja. Pri izbiri strankam priporočam da se odločajo med sezonskim cvetjem, saj je njihov obstoj, kvaliteta in cena neprimerljiva z izvensezonskim. Pri prokah v zimskem času, pa je pri izbiri cvetja pomembno upoštevati občutljivost cvetja na temperaturne spremembe (zunanje in notranje temperature).

sanjski_sopek_nastja_kovacec_photography

Kaj storiti, če rože, ki so mi všeč ne cvetijo v mesecu moje poroke?

V današnjem času je ponudba cvetja na borzi skozi celotno leto zelo pestra. Le redke so tiste cvetlice, katerih se določeno obdobje ne da dobiti. Kljub temu pa nevestam vseeno svetujem naj pri izbiri cvetja za svoj sanjski šopek upoštevajo čas cvetenja, naj izbirajo med sezonskim cvetjem. Izven sezonsko cvetje je veliko slabše kvalitete, hitreje izgubi sveži videz in ima višjo ceno. Pri tako raznovrstni ponudbi, se vedno najde druga vrsta cvetja, ki s podobnim izgledom nadomesti željeno cvetje, katero v času poroke ni dostopno.

Kakšne oblike šopkov prevladujejo in kakšni so trendi?

Neveste se še vedno v veliki meri odločajo za klasičen bidermajer (okrogel) šopek. Vse več parov pa že pri samem načrtovanju poroke sledi trendom in tako imajo željo po stilsko primernih šopkih. V ospredju so seveda vintage, rustic in hipster stili porok. Vsak od naštetih stilov pa narekuje svojo obliko šopka, kombinacijo cvetja ter določene dodatke in detajle šopka in dekoracij.

grado_engagement-3

Kaj meniš, katere rože so najbolj priljubljene v poročnem šopku?

Po mojem mnenju so to še vedno vrtnice. V zadnjem času se veliko uporablja tudi šlajer (gypsophilla) in sukulente.


Kakšni so trendi namizne dekoracije?

Za namizne dekoracije se veliko uporabljajo stekleni kozarci za vlaganje, in preproste vaze različnih velikosti v katerih so ali različno veliki šopki ali posamezni cvetovi. Trend namizne dekoracije so tudi izvirno pripravljeni pogrinjki in so ob enem del namizne dekoracije. V ospredje prihajajo tudi bogate dekoracije po osrednjem delu miz po celotni dolžini. Veliko se uporablja naravnega materilala in straih predmetov.


sanjski_sopek_nadjina_vabila_dekoracija

Kako pomembno se ti zdi izbrati primeren tip rože in obliko šopka prilagoditi tematiki poroke?

Zdi se mi da je to najpomembnejša naloga mojega ustvarjanja – da znam izbrati pravo vrsto cvetja in obliko šopka prilagoditi tako tematiki poroke, kot poročni obleki neveste ter pri tem upoštevati želje para.


Ali poročnim parom svetuješ pri izbiri cvetlične dekoracije?

Vsak par povabim na klepet ob kavi, mu prisluhnem in z upoštevanjem njunih želja tudi svetujem, predlagam in priporočam.


Katere so tvoje najljubše rože, ki jih zelo rada dodaš v poročni šopek?

Težko se odločim. Ene najljubših so verjetno David Austin vrtnice. V pomladnih mesecih zelo rada ustvarjam z ranunculami in seveda ne morem mimo cinij, ki me vsako pozno poletje navdušujejo s prečudovitimi barvami. Privlačne so mi tudi artičoke – tako za v šopek kot dekoracijo. Pa seveda moj evkaliptus … in nagelj. :)

Kaja_Jure_Brdo-pri-kranju_poroka-vintage-porocni-fotograf-nastja-kovacec-nadjina-vabila-sanjski-sopek-47

Napiši vsaj tri vrste rož, ki se ti zdijo najbolj fotogenične za v poročni šopek?

V prvi vrsti je miss fotogeničnosti kakšna od vrtnic «garden roses«, fotogenične so mi tudi vse sorte protej in dalije. Čudovito mi v šopku izgledajo jesenski plodovi (šipek, kostanj, želod) ali v pomladnih dnevih mogočne potonike.Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*